'Er is op getraind, ik denk ook dat Frank de Boer tactisch aardig onderlegd is'

'Er is op getraind, ik denk ook dat Frank de Boer tactisch aardig onderlegd is'

14-10-2020 09:52
77

Kees Kwakman denkt dat Frank de Boer tactisch sterk genoeg is om de Italiaanse speelwijze tegenwicht te kunnen bieden. De voetbalanalist van FOX Sports heeft vertrouwen in de capaciteiten van de bondscoach.

De Boer heeft volgens Kwakman lering getrokken uit de vorige wedstrijd tegen Italië, waarin linksback Leonardo Spinazzola constant vrijkwam op links. "Ik denk dat De Boer tactisch aardig onderlegd is", vertelt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Hij heeft ook aangegeven dat de wedstrijd is teruggekeken en dat er twee scenario's zijn om een dergelijke tactiek van Italië op te lossen. Ik neem aan dat het besproken is en dat er op getraind is."

Een herhaling van de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena van een maand geleden, die in een 1-0 nederlaag eindigde, zou volgens de Volendammer een teleurstelling zijn. "Je zag de spelers toen in het veld bewegingen maken dat ze niet snapten hoe het kon dat ze zo overlopen werden", herinnert Kwakman zich. "Ze werden in die wedstrijd niet alleen technisch, maar ook tactisch overklast."