Bekerduels met amateurteams uitgesteld, Eredivisie voor vrouwen ook stilgelegd

Bekerduels met amateurteams uitgesteld, Eredivisie voor vrouwen ook stilgelegd

14-10-2020 17:48 Laatste update: 17:54
30

De Eredivisie voor vrouwen wordt voorlopig stilgelegd, heeft de KNVB bekendgemaakt naar aanleiding van de aangescherpte lockdownregels van het kabinet. De wedstrijden in de KNVB Beker gaan wél door, tenzij er één of meerdere amateurteams in actie komen.

Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat het amateurvoetbal in ieder geval voor twee weken stil wordt gelegd. De KNVB kondigde in gesprek met VoetbalPrimeur aan dat er nog gekeken werd naar de bekerduels met amateurteams en naar de Eredivisie voor vrouwen. Die laatste competitie is – in tegenstelling tot wat de voetbalbond verwachtte – ook stilgelegd: de bekerduels met amateurteams zijn verplaatst naar begin december.

De bekerontmoetingen tussen profclubs blijven wél op 26, 27 en 28 oktober staan. Elf wedstrijden kunnen op het oorspronkelijke tijdstip afgewerkt worden, wedstrijden als DVS '33-Willem II en HHC Hardenberg-Vitesse worden verplaatst.

De Eredivisie- en de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden gaan voorlopig zonder publiek door, liet Rutte dinsdag al weten. De selecties van het Nederlands elftal, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen mogen ook nog steeds bij elkaar komen, maar de jeugdcompetities zijn voorlopig stilgelegd, meldt de voetbalbond.