Hoge cijfers voor De Jong, Cillessen en De Boer: 'Maar één echte baas bij Oranje'

Hoge cijfers voor De Jong, Cillessen en De Boer: 'Maar één echte baas bij Oranje'

15-10-2020 13:35 Laatste update: 13:39
79

Frenkie de Jong krijgt na het Nations League-gelijkspel van Oranje tegen Italië (1-1) het hoogste cijfer van Marciano Vink. De oud-international is tegenover De Telegraaf ook lovend over Jasper Cillessen en bondscoach Frank de Boer.

Vink beloont De Jong met een 8,5 voor zijn optreden in Bergamo. "Veruit de man van de wedstrijd", aldus de tweevoudig international. "Er is maar één echte baas op het veld, die het tempo bepaalt, met zijn prachtige versnellingen en het temporiseren van het spel. Regelmatig gaf hij in woord en gebaar aan waar de verdedigers konden inschuiven. Als hij zo voetbalt is het echt een genot om naar hem te kijken."

Cillessen krijgt een 8 van Vink. "Jasper verrichtte mooie en erg belangrijke reddingen tegen de Italianen. Laat de discussie rond zijn positie en het niet spelen bij zijn club nu maar eens stoppen! Hij bewijst keer op keer dat hij en niemand anders in het Nederlands elftal onder de lat hoort."

Ook voor De Boer zijn er lovende woorden. De bondscoach koos met een onverwacht 5-3-2-systeem zijn eigen pad, ondanks de 'enorme druk'. "Mooi voor Frank dat hij met zijn Nederlands elftal, want dit elftal was zijn keuze, onder zo'n enorme druk van de pers en de publieke opinie zo presteerde tegen een groot voetballand als Italië."

"Iedereen had een mening over welk systeem, welke spelers hij moest kiezen en vooral welke spelers niet. Hij heeft toch een systeem gekozen waarbij de spelers zich vooral happy voelden en ook in de duels konden komen. Ik heb genoten van dit Oranje en dus ook van Frank… Top!", besluit Vink.