'Kan me voorstellen dat voor Ricardo van Rhijn onze club niet de eerste optie was'

'Kan me voorstellen dat voor Ricardo van Rhijn onze club niet de eerste optie was'

16-10-2020 10:31 Laatste update: 11:43
32

Dick Lukkien had veel tijd nodig om Ricardo van Rhijn te overtuigen en hem voor FC Emmen te laten kiezen. De rechtsback, die in het verleden Champions League-voetbal speelde voor Ajax, besloot uiteindelijk om de gok te wagen.

De trainer van de Eredivisionist uit Drenthe pakte de telefoon en had die lang aan zijn oor. "Ik kan me goed voorstellen dat als je Ricardo van Rhijn bent, dat je Emmen niet als eerste optie hebt", zegt Lukkien tegenover de NOS. "Dus het was aan mij om uit te leggen dat hij hier een heel mooie rol zou kunnen krijgen en dat we elkaar kunnen helpen om volgend seizoen een mooie stap te zetten. Het is een jongen met veel ervaring en leiderschapskwaliteiten en dat is wat wij missen."

Wedden

Meer odds

Dat verhaal overtuigde de 29-jarige Leidenaar, die voor één seizoen tekende aan de Oude Meerdijk. "Het kunnen halen van een voetballer die in de Champions League speelde is een compliment voor de ontwikkeling die Emmen als club heeft doorgemaakt, zegt Lukkien. "Daar zijn we heel blij mee. Ik ben nu vier jaar werkzaam bij Emmen. Ik had vier jaar geleden nooit durven dromen dat we ooit zover zouden komen. Het is prachtig om dit mee te maken."