Twente zette comeback niet in gang: 'We hebben gekeken naar zijn prestaties'

Twente zette comeback niet in gang: 'We hebben gekeken naar zijn prestaties'

16-10-2020 11:19
20

Ola John was ook in beeld bij FC Twente. De 28-jarige aanvaller, die na omzwervingen door Europa afgelopen transferperiode een contract tekende bij RKC Waalwijk, kon Twente-directeur Jan Streuer niet overtuigen.

In het verleden verdiende John met goed spel in de Grolsch Veste een transfer naar Benfica, maar dat was geen garantie voor een comeback. "We proberen de beste keuzes te maken", vertelt Streuer tegen Tubantia. "We hebben gekeken naar de prestaties van John in de laatste jaren en hebben voor andere spelers gekozen. Achteraf weet je pas of we daar goed aan hebben gedaan."

De technisch directeur van de Tukkers benadrukt wel dat het terughalen van spelers vaak geen goed idee is. "Er kwamen deze zomer allerlei namen van oud-spelers van FC Twente voorbij. Douglas, Elia, El Ahmadi, Ruiz, John. Het valt vaak tegen als je dat soort spelers terughaalt. Elia en El Ahmadi hadden terug kunnen komen als ze echt graag gewild hadden. Zoals Arjen Robben bij Groningen."

Streuer is niet teleurgesteld dat die spelers niet kwamen. "Ze maakten de keuze niet om naar Twente te gaan, dan is het beter dat ze er niet zijn. We hebben een jonge en frisse groep en daar zijn we blij mee."