'Dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ investeren in de selectie is goed voor iedereen'

'Dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ investeren in de selectie is goed voor iedereen'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 11:51vr 16-10-2020 om 11:51

Ondanks de coronacrisis hebben de topclubs in Nederland geld uitgegeven om nieuwe spelers te kopen. Dat vindt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, niet meer dan logisch. Hij stelt dat aankopen buiten de discussie over de financiën vallen.

Transfers horen nu eenmaal bij het businessmodel van een voetbalclub, vindt De Jong. "KLM moet ook vliegtuigen kopen om te blijven vliegen", legt hij uit in een groot interview bij Voetbal International. "Je kunt ook niet tegen het Rijksmuseum zeggen dat ze de Nachtwacht moeten verkopen om het probleem op te lossen. Daarmee haal je het hele businessmodel van het Rijksmuseum onderuit."

De clubs hebben volgens de directeur van de Eredivisie CV dus goed gehandeld. "Het voetbal moet blijven investeren in de kern van de industrie: goede spelers. Als we de kwaliteit op peil houden, is de kans het grootst dat we na de crisis weer terug kunnen naar het oude niveau."

Daarnaast is het aantrekken van nieuwe spelers ook gunstig voor de toekomstige positie van Nederland in het Europese voetbal. "Bij goede prestaties komen er meer inkomsten van de UEFA en daarvan profiteren, dankzij de afgesproken solidariteitsafdracht, álle clubs", legt De Jong uit. "Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hebben aangegeven dat ze geen gebruik zullen maken van andere overheidssteun dan de NOW-regeling. Dat zij flink investeren in de selecties is goed voor iedereen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws