Advocaat: 'We maken ons grote zorgen, het lijkt of het steeds erger wordt'

Advocaat: 'We maken ons grote zorgen, het lijkt of het steeds erger wordt'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 17:26vr 16-10-2020 om 17:26

Volgens Dick Advocaat is de selectie van Feyenoord sterk genoeg om mee te doen om de titel in de Eredivisie. Ondanks zijn flirt met Joshua Zirkzee en de mogelijk zware blessure van Robert Bozeník, maakt de trainer zich geen zorgen om een spitsenprobleem.

"Nee hoor, want Sinisterra komt alweer bijna terug. Je moet nooit problemen zoeken als ze er niet zijn", zegt Advocaat, geciteerd door Voetbal International. "Bryan Linssen heeft daar gespeeld en Sinisterra kan ook op alle posities voorin uit de voeten. Hij zit in de eindfase van zijn revalidatie, hij doet alweer driekwart van de trainingen mee. Ik verwacht hem over drie à vier weken helemaal terug."

Advocaat is bovendien te spreken over de verrichtingen van Feyenoord op de transfermarkt. "Ik ben tevreden met de selectie, het ziet er gewoon heel aardig uit. Iedereen moet knokken voor zijn positie en dat is leuk. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat er gaat gebeuren in januari en met blessures, maar op dit moment hebben we een goed selectie die mee kan doen."

Coronavirus
De Eredivisie-koploper hoopt wel dat het coronavirus geen roet in het eten gooit. "We maken ons grote zorgen over dat virus, dat is nog niet onder controle en het lijkt of het steeds erger wordt", aldus Advocaat op de persconferentie. "Maar daar ben ik geen expert in, die dingen moet je vragen aan de mensen die er verstand van hebben. Ik vind het vervelend, want het kan iedereen overkomen. Het is een vervelende tijd."

Advocaat is opgelucht dat het voetbal voorlopig door kan gaan. "Ik ben blij, omdat het bewezen is dat de contactsport in de buitenlucht geen problemen oplevert. Je komt weinig mensen tegen zonder publiek, dat kan gewoon doorgaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws