if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
'Als ik Brobbey was, zou ik ook vallen, maar sportief is dit niet'

'Als ik Brobbey was, zou ik ook vallen, maar sportief is dit niet'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 23:50vr 16-10-2020 om 23:50

Jong AZ-doelman Elber Evora baalde volop van de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De deze zomer van Feyenoord overgekomen keeper kreeg een strafschop tegen nadat Brian Brobbey gretig over hem heen dook.

Brobbey gaf na afloop toe dat het een schwalbe was, Evora had die conclusie eerder al getrokken. "Hij valt vroeg", liet hij na afloop weten aan FOX Sports, terwijl hij de beelden van het bewuste moment terugkeek. Evora zocht Brobbey na de wedstrijd nog even op en praatte na over het incident. "Ik zei: ik raak je niet. Hij zei: ja, ik moet vallen. Als ik Brobbey was, zou ik ook vallen. Maar je ziet duidelijk dat dit geen penalty is."

De Rotterdammer met Kaapverdische roots hield een bittere nasmaak over aan de wedstrijd. "Of ik het sportief vind? Nee, dat is het niet. Maar als je wedstrijden wil winnen... Het hoort erbij. Het was geen penalty, maar het zij zo", aldus Evora. "Ik heb tegen de scheids (Edgar Bijl, red.) gezegd: kijk er maar even goed naar. Hij zei: ga ik doen. Voor hem ook een leermoment."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws