Vier (!) rustwissels Zidane helpen niets: Real Madrid zet zichzelf voor schut

Vier (!) rustwissels Zidane helpen niets: Real Madrid zet zichzelf voor schut

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 20:24za 17-10-2020 om 20:24

Real Madrid heeft verrassend zijn eerste nederlaag van het Primera División geleden: nota bene promovendus Cádiz verraste De Koninklijke in het Estadio Alfredo Di Stefano. Trainer Zinedine Zidane greep na een zwakke eerste helft hard in en voerde liefst vier wissels door: het was echter te laat om Cádiz van een stunt af te houden.

Real Madrid bakte er voor rust weinig van op het eigen trainingscomplex en had al na twee minuten op achterstand kunnen komen: Sergio Ramos stond te slapen en hief buitenspel op, maar herpakte zich en haalde de inzet van Álvaro Negredo van de lijn. Het bleek uitstel van executie: Cádiz kwam na een kwartier alsnog op voorsprong. Anthony Lozano kwam vrij voor Thibaut Courtois en wipte de bal over de Belgische doelman heen.

Pas aan het einde van de eerste helft werd De Koninklijke wakker. Verder dan een kopkans van Raphaël Varane kwam men echter niet, waardoor Cádiz met een 0-1 voorsprong de rust haalde. Zidane nam tijdens de rust geen halve maatregelen en liet vier (!) spelers invallen. oudgedienden Ramos en Luka Modric bleven net als Lucas Vázquez en Isco: Eder Miltão, Casemiro, Federico Valverde en Marco Asensio mochten het in de tweede helft proberen.

Het duurde opnieuw lang voordat de Madrileense machine op gang kwam: twintig minuten voor tijd kreeg Vinícius Júnior een opgelegde kopkans, maar de Braziliaan miste jammerlijk. Karim Benzema leek tien minuten voor tijd alsnog voor de 1-1 te zorgen, maar bleek buitenspel te staan: de Fransman had even later weer pech en raakte het aluminium.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws