Afellay en Janssen diep onder de indruk van Ajax-aanwinst: 'Genot voor het oog'

Afellay en Janssen diep onder de indruk van Ajax-aanwinst: 'Genot voor het oog'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:21ma 19-10-2020 om 07:21

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 07:22ma 19-10-2020 om 07:22

Ibrahim Afellay en Theo Janssen raken niet uitgepraat over Ajax-aanwinst Mohammed Kudus. De Ghanees speelde tegen sc Heerenveen wederom een uitstekende wedstrijd en laat zien over veel potentie te beschikken.

"Wat een fantastische speler is dat zeg. Die heeft werkelijk alles", is Afellay diep onder de indruk tijdens Studio Voetbal van de NOS. "Sterk, technisch, goede keuzes, rendement: vaak willen mensen dat je dat ook koppelt aan rendement. Een genot voor het oog die jongen."

Janssen is het eens met Afellay en geeft aan dat het middenveld van Ajax goed stond tegen Heerenveen. "Hij heeft alles. Dat balletje, bij de laatste goal... Precies op de juiste snelheid in de ruimte. Hij heeft echt heel veel hoor. Ik moet sowieso zeggen dat het middenveld heel goed speelde. Gravenberch, Kudus en Klaassen wisselden elkaar af, dat zat echt goed."

De positie van Álvarez werd tegen Heerenveen ingenomen door Davy Klaassen. Een wereld van verschil, aldus Janssen. "Álvarez moet je niet op het middenveld zetten, die komt echt handelingssnelheid tekort. Hij is misschien goed in het breken, aan de bal is het heel beperkt. Je ziet nu, met Klaassen op die positie, dat het aan de bal veel makkelijker wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws