'Ibrahimovic (39) wil door tot 2022, Raiola kijkt nu al naar contractverlenging'

'Ibrahimovic (39) wil door tot 2022, Raiola kijkt nu al naar contractverlenging'

19-10-2020 10:35 Laatste update: 10:45
26

De net 39 jaar oud geworden Zlatan Ibrahimovic overweegt sterk om er nog een jaartje aan vast te plakken bij AC Milan, meldt de Corriere della Sera. Volgens de Italiaanse krant is zaakwaarnemer Mino Raiola de mogelijkheden tot contractverlenging te onderzoeken.

Ibrahimovic keerde begin 2020 terug in San Siro, maar zijn rentree leek beperkt te blijven tot een half jaar. De Zweedse superster trainde tijdens de coronacrisis mee met Hammarby – de Zweedse club waarvan hij mede-eigenaar is – en was niet blij met de ontwikkelingen bij AC Milan, waar de Duitser Ralf Rangnick trainer leek te worden. "Ibra is geen Europa League-speler, AC Milan is geen Europa League-club. Ibra speelt alleen om te winnen, anders blijft hij thuis. Ik weet niet of er na Milan nog een andere club komt", liet hij zich begin juli ontvallen.

Stefano Pioli bleef echter aan als trainer en Ibrahimovic tekende alsnog tot 2021 bij. Hoewel hij getroffen werd door het coronavirus, is de routinier ijzersterk aan het nieuwe seizoen begonnen: na zijn twee goals in de stadsderby tegen Internazionale staat hij op vijf goals in drie wedstrijden namens de ongeslagen Serie A-koploper. Volgens de Corriere della Sera overweegt Ibrahimovic nu al om door te gaan tot 2022.

De Champions League zit nadrukkelijk in het hoofd van Ibrahimovic. De oud-speler van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy heeft de cup met de grote oren nog nooit gewonnen en wil nog één poging wagen. Waarschijnlijk beslissen alle partijen in het voorjaar definitief over een verlengde samenwerking.