Ibrahimovic lijkt breuk te forceren: Ibra is geen Europa League-speler

Ibrahimovic lijkt breuk te forceren: "Ibra is geen Europa League-speler"

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 14:35vr 10-07-2020 om 14:35

Zlatan Ibrahimovic heeft voorgesorteerd op een vertrek bij AC Milan. De Zweedse superster – die aan het begin van het jaar terugkeerde bij de Rossoneri – heeft zich laatdunkend uitgelaten over Ralf Rangnick, de beoogde nieuwe trainer in San Siro.

De 62-jarige Duitser heeft in eigen land naam gemaakt bij onder meer Schalke 04, Hoffenheim en RB Leipzig: Ibrahimovic kent de waarschijnlijke opvolger van Stefano Pioli echter niet, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport. In Italië wordt al langere tijd bericht dat de 38-jarige Zweed niet te spreken is over de bestuurlijke omwentelingen in de club: oud-spelers Zvonimir Boban en Paolo Maldini zijn buitenspel gezet na de komst van Ivan Gazidis, die Rangnick nu als trainer aan gaat stellen.

De kans lijkt sowieso klein dat Ibrahimovic ook na 1 september nog voor AC Milan speelt. De gevallen grootmacht staat zevende in de Serie A en ligt op koers voor Europa League-voetbal, maar Ibrahimovic neemt daar geen genoegen mee. "Ibra is geen Europa League-speler, AC Milan is geen Europa League-club", laat hij weten. "Ibra speelt alleen om te winnen, anders blijft hij thuis."

Ibrahimovic heeft in de loop der jaren aan een zakelijk imperium gebouwd en is als mede-eigenaar in het Zweedse Hammarby gestapt. Of hij zich volledig hierop stort of dat hij er tóch nog een jaartje aan vastplakt, laat hij in het midden. "Ik weet niet of er na Milan nog een andere club komt. De deur is niet dicht, maar ik ga alleen naar een club waar ik invloed kan hebben. Mijn woorden moeten waarde hebben. Ik heb nog te veel passie voor wat ik doe."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws