Ook Madueke moet pas op de plaats maken: 'Cody en Mauro verdienen het'

Ook Madueke moet pas op de plaats maken: 'Cody en Mauro verdienen het'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 15:58ma 19-10-2020 om 15:58

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 16:06ma 19-10-2020 om 16:06

Niet alleen Mohamed Ihattaren, ook Noni Madueke heeft een pas op de plaats moeten maken bij PSV. De achttienjarige Engelsman klopte dit seizoen nadrukkelijk op de deur, maar moest het zondag tegen PEC Zwolle doen met een invalbeurt.

In minuut 67 kwamen Madueke en Ihattaren in het veld voor Mario Götze en Mauro Júnior: dat tweetal moest samen met Donyell Malen en Cody Gakpo voor de aanvallende impulsen zorgen in Zwolle. "Ik heb veel opties en spelers als Cody en Mauro verdienen het op dit moment te spelen", reageerde trainer Roger Schmidt na afloop, geciteerd door De Telegraaf. Met name Mauro kreeg complimenten van de Duitser. "Mauro is erg flexibel, kan als back, halve nummer tien en als tweede spits spelen. Waar ik hem ook neerzet, hij is altijd overtuigend."

Dat laatste ontbrak vooralsnog bij Madueke, vond Schmidt. "Dat is belangrijk voor het team, om tactisch stabiel te zijn. Vandaar mijn keuze", aldus de PSV-trainer, die echter vertrouwen bleef houden in de jonge Brit. "Noni heeft ook een aantal heel goede momenten gehad dit seizoen, met meerdere goals en assists (twee en drie in Eredivisie-verband, red.)."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws