Veel Liverpool-vraagtekens voor duel met Ajax: 'Dinsdag maken we de opstelling'

Veel Liverpool-vraagtekens voor duel met Ajax: 'Dinsdag maken we de opstelling'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 16:31ma 19-10-2020 om 16:31

Thiago Alcántara is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Ajax, bevestigt Liverpool-manager Jürgen Klopp. Hij bespreekt ook de andere blessuregevallen van The Reds.

De ziekenboeg van Liverpool is allesbehalve leeg. Virgil van Dijk staat maanden aan de kant en verder kan Klopp ook geen beroep doen op doelman Alisson Becker, die wel op de weg terug is. Naby Keïta doet weer mee met de training en zou woensdag tegen Ajax kunnen spelen, maar Klopp hakt nog geen knopen door. Joël Matip is eveneens een twijfelgeval.

"Hij kreeg een klap, een behoorlijke klap", zegt Klopp op de clubsite van Liverpool over Alcántara. "Het is bij lange na niet zo erg als de blessure van Virgil, maar of hij woensdag kan spelen? ik weet het niet. We gaan het zien." Keïta heeft een negatieve coronatest teruggekregen, maar de vraag is of hij tegen Ajax kan spelen. 

"De wedstrijd tegen Everton is pas net gespeeld, er zijn altijd zorgen", zegt Klopp. "De wedstrijd was opnieuw erg intens, om verschillende redenen. Bijna iedereen heeft een klap gehad, maar we moeten afwachten. Maandag is de tweede volledige hersteldag voor de meesten. Tot nu toe heeft niemand zich afgemeld."

"We gebruiken deze dag voor het analyseren en herstellen. Als we op dinsdag zouden spelen, zou dat niet kunnen. Dan hadden we fatsoenlijk moeten trainen, maar nu doen we het zo. Morgen (dinsdag, red.) hebben we alle informatie en maken we een opstelling."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de wedstrijd?

Ajax
46%
Gelijkspel
19%
Liverpool
36%
(3814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws