Tannane riskeert langere schorsing: 'Dat moet de tuchtcommissie bepalen'

Tannane riskeert langere schorsing: 'Dat moet de tuchtcommissie bepalen'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 18:30ma 19-10-2020 om 18:30

Oussama Tannane riskeert een tuchtzaak na zijn tirade tegen scheidsrechter Richard Martens. De Vitesse-aanvaller slingerde de arbiter meerdere verwensingen naar zijn hoofd en kreeg binnen no-time twee keer een gele kaart.

Officieel staat er voor twee keer geel een reglementaire schorsing van één wedstrijd, waardoor Tannane de topper tegen PSV zou moeten missen. Martens kan echter nog een aantekening maken op het wedstrijdformulier, waardoor de zaak naar de tuchtcommissie kan gaan.

"Dat ligt allemaal aan de afwikkeling van de wedstrijd door de arbiter. Tannane uitte zich ook, nadat hij al was weggestuurd. De tuchtcommissie moet bepalen of er een zaak in behandeling wordt genomen", stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond in gesprek met De Gelderlander.

Dat de stadions tegenwoordig leeg zijn in verband met het coronavirus hield Tannane niet, meent Van Egmond. "Verwensingen zijn van alle tijd. Maar in een leeg stadion is nu alles zeer goed hoorbaar. Dat maakt dat scheldpartijen opvallen. Voorheen kregen scheidsrechters ook van alles te horen. Maar als dat achter hun rug gebeurde, in een kolkend stadion, hoorden ze niet alles. Of ze wisten niet altijd wie zich misdroeg. Nu is alles op dat vlak wel duidelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Tannane verdient een langere schorsing dan één wedstrijd

Ja, het was een idiote actie
76%
Nee, dit kan gebeuren in het heetst van de strijd
24%
(1855 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws