Tannane biedt excuses aan: 'Ik moest niet pingelen, anders zou hij niet fluiten'

Tannane biedt excuses aan: 'Ik moest niet pingelen, anders zou hij niet fluiten'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 14:06ma 19-10-2020 om 14:06

Oussama Tannane heeft het boetekleed aangetrokken na zijn veelbesproken rode kaart tijdens ADO Den Haag-Vitesse. De international van Marokko liet zich verbaal gaan en kreeg van arbiter Richard Martens twee gele kaarten achter elkaar.

"Mafkees" en "clown", riep de withete Tannane onder meer. De spelmaker is The Day After diep door het stof gekropen. "Ik liet mij gisteren gaan en heb spijt van mijn actie", reageert hij tegenover Voetbal International. "Ik had op dat moment veel pijn, zat hoog in mijn emotie en liet mij gaan. Dat had ik niet moeten doen", aldus Tannane, die intern zijn excuses al aan had geboden. "Dat hebben zij geaccepteerd. Dat is voor mij nu het belangrijkste."

Vóór het bewuste incident hadden Tannane en Martens al een discussie. "De scheids gaf bij een eerdere overtreding aan dat 'ik de bal moet laten gaan, en niet zo moest pingelen'. Anders zou hij niet meer fluiten. Medespelers hebben dit ook gehoord", aldus de spelmaker, die zich liet gaan nadat een vermeende overtreding op hem niet bestraft werd. "Die overtreding in combinatie met die opmerking over mijn spel, zat me blijkbaar te hoog."

Hoe hoog de schorsing van Tannane uitvalt, moet nog blijken. De speler zelf spreekt van 'een goed leermoment'. "Ik kijk nu alleen nog maar vooruit en wil het goede spel doortrekken en belangrijk zijn voor Vitesse."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws