'We stijgen niet alleen in Champions League boven onszelf uit, ook in Eredivisie'

'We stijgen niet alleen in Champions League boven onszelf uit, ook in Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 18:30di 20-10-2020 om 18:30

Erik ten Hag vindt het jammer dat er woensdag tegen Liverpool geen supporters van Ajax aanwezig zijn. Hij had graag gehad dat de Johan Cruijff Arena bomvol zat met supporters die zijn ploeg negentig minuten lang steunen, zoals de vorige seizoenen wel het geval was.

"Het is stil om je heen. Je kunt elkaar duidelijk verstaan. Nu is het opeens wel mogelijk dat de laatste linie contact krijgt met de voorste linie", zegt Ten Hag op de persconferentie. Zelf let hij ook op zijn woorden. "Maar ik hou me sowieso in als ik langs de kant sta."

Toch verwacht Ten Hag dat Ajax op en top gemotiveerd is. "Ik denk niet dat we alleen in de Champions League boven onszelf uitstijgen, dat doen we ook weleens in de Eredivisie. Een tegenstander die je zo uitdaagt, dat heb je vaak nodig om boven jezelf uit te stijgen. We zullen morgen heel erg goed moeten zijn om een resultaat te halen. Het is heel spijtig dat er geen fans bij gaan zijn. We weten dat morgen een groot gedeelte van Nederland de televisie aanzet en naar Ajax gaat kijken."

Ajax treedt sowieso aan zonder Antony en Jurriën Timber. "We hebben er in het begin van het seizoen rekening mee gehouden dat er spelers wegvallen. De wedstrijden komen snel achter elkaar, we hebben een brede en goede selectie. Als er iemand wegvalt kan er ook een andere speler spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de wedstrijd?

Ajax
46%
Gelijkspel
19%
Liverpool
36%
(3814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws