Ajax-huurling Eiting en trefzekere Bacuna drukken Cocu en Derby dieper in zorgen

Ajax-huurling Eiting en trefzekere Bacuna drukken Cocu en Derby dieper in zorgen

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 23:28di 20-10-2020 om 23:28

De toekomst van Phillip Cocu als manager van Derby County hangt aan een zijden draadje. De Championship-club leed op bezoek bij Huddersfield Town de vijfde nederlaag van het seizoen. Juninho Bacuna maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Derby County staat na zes speelronden op een teleurstellende 21e plaats op het tweede niveau in Engeland. De ploeg van Cocu verloor vijf keer en won één keer. Huddersfield, waar naast Bacuna ook Ajax-huurling Carel Eiting een basisplaats had, heeft een opmars ingezet en staat nu achtste. 

Cocu moest het op bezoek bij Huddersfield stellen zonder Wayne Rooney. De aanvoerder en tevens assistent testte positief op het coronavirus, maar kreeg later een negatieve test. De oud-speler van Manchester United moest desondanks in quarantaine, tot zijn eigen teleurstelling. 

Cocu liet in de slotfase nog voormalig Feyenoorder Colin Kazim-Richards debuteren, maar hij kon niet voor de gelijkmaker zorgen. Daardoor komt zijn positie verder onder druk te staan. Uitgerekend Rooney geldt als één van de kandidaten om hem op te volgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws