Vierklapper van FC Barcelona: De Jong en drie teamgenoten verlengen contract

Vierklapper van FC Barcelona: De Jong en drie teamgenoten verlengen contract

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 23:35di 20-10-2020 om 23:35

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 23:52di 20-10-2020 om 23:52

FC Barcelona heeft dinsdagavond na het Champions League-duel met Ferencváros een vierklapper bekendgemaakt. Onder anderen Frenkie de Jong heeft zijn contract bij de Spaanse grootmacht met twee jaar verlengd. De oud-Ajacied ligt nu tot medio 2026 vast.

Net als De Jong ondertekende ook Clément Lenglet een contract tot medio 2026. Marc-André ter Stegen (28) zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2025, terwijl de 33-jarige Gerard Piqué nu tot medio 2024 vastligt in Camp Nou.

De contractverlengingen komen ogenschijnlijk op een opmerkelijk moment. Barça is zwaar getroffen door de cornacrisis en vangt met de nieuwe verbintenissen op creatieve wijze de financiële klappen op. Volgens Spaanse media zal het viertal aanvankelijk salaris inleveren, waarna het inkomen in de komende seizoenen weer oploopt. Met de langere contractduur worden ze gecompenseerd voor het inleveren op de korte termijn. Niet geheel toevallig schreven Spaanse media onlangs al dat De Jong, Lenglet en Ter Stegen in tegenstelling tot de rest van de selectie wel bereid zouden zijn om opnieuw een loonoffer te brengen.

Daarnaast ziet De Jong zijn ontsnappingsclausule stijgen naar vierhonderd miljoen euro. Lenglet is nu driehonderd miljoen 'waard'. En Piqué en Ter Stegen hebben een clausule van vijfhonderd miljoen in hun nieuwe contract. Vooral de verlenging van de Duitse doelman zorgt voor opluchting in Camp Nou. Barça was al enige tijd met hem in gesprek.

Barcelona maakte het nieuws bekend na de 5-1 overwinning in de Champions League tegen Ferencváros. Daarmee deed de ploeg van coach Ronald Koeman vertrouwen op voor El Clásico tegen Real Madrid van zaterdag. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws