Frenkie de Jong komt met reactie bij Barça: 'Het spel verliep via zijn schoenen'

Frenkie de Jong komt met reactie bij Barça: 'Het spel verliep via zijn schoenen'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 06:30wo 21-10-2020 om 06:30

Frenkie de Jong heeft zich gerevancheerd voor zijn mindere optreden tegen Getafe. De Nederlandse middenvelder van FC Barcelona krijgt niets dan lof van de Spaanse media na zijn optreden in het Champions League-duel met Ferencváros (5-1).

Vooral Diario Sport rekent De Jong tot de uitblinkers van de dinsdagavond en omschrijft hem als 'visionair'. De oud-Ajacied krijgt een 8. 'Een goed optreden van de Nederlander, die Fati een prachtige assist gaf en na een paar vrij zwakke wedstrijden leek te reageren. Dynamisch en oplossingen biedend aan zijn teamgenoten', luidt het commentaar van de Catalaanse sportkrant.

Ook El Desmarque ziet duidelijk verbetering bij De Jong en beloont hem met een 7. 'Zeer actief en vastberaden om zijn kwaliteiten te tonen', luidt de motivatie. 'Hij bood zich aan tussen de centrale verdedigers, haalde de bal achterin op en sloeg linies over met zowel passes als dribbels. Bovendien gaf hij een heel mooie assist op Fati.'

El Mundo Deportivo deelt geen cijfers uit, maar steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. 'Het spel verliep via de schoenen van De Jong en hij gaf een geweldige assist op Ansu Fati. Hij speelde ook dichter bij het vijandelijke gebied', constateert MD.

AS meende na het treffen met Getafe dat de Oranje-international rijp was voor een reservebeurt, maar slikt die woorden nu in. 'Zijn spel verbeterde exponentieel in vergelijking met het duel met Getafe. Zijn spectaculaire assist op Fati is om wel duizend keer terug te kijken. Dít is het niveau dat FC Barcelona eist.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws