Dest maakt 'ongemakkelijke' indruk: 'Heeft nog een lange weg te gaan bij Barça'

Dest maakt 'ongemakkelijke' indruk: 'Heeft nog een lange weg te gaan bij Barça'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 08:12wo 21-10-2020 om 08:12

Sergiño Dest werd dinsdagavond door trainer Ronald Koeman in de basis gezet bij Barcelona. De 19-jarige rechtsback acteerde in het Champions League-duel met Ferencváros als linksback en kon in die hoedanigheid niet alle Spaanse kranten imponeren.

De Amerikaan werd door Marca het best beoordeeld. De sportkrant vond dat Dest een 'hele scherpe indruk maakte'. Daarnaast heeft de voormalig Ajacied laten zien dat hij weet wat hij moet doen in een team als Barcelona. Marca laat weten dat de back dit seizoen wel eens 'één van de weinige lichtpuntjes kon worden voor het Barça-publiek'.

Daar is het andere toonaangevende sportmedium in Spanje, El Mundo Deportivo, het niet mee eens. Zij beschrijven het optreden van Dest als timide en onwennig, zeker omdat hij aan de linkerkant moest spelen. Toen de 19-jarige rechtspoot aan de andere kant van het veld terecht kwam ging het een stuk beter en schoot hij zelfs een keer op doel, maar 'hij moet duidelijk nog loskomen'.

In Sport krijgt Dest een 6 voor zijn prestatie tegen de kampioen van Hongarije. Ook zij zagen dat de Amerikaan het lastig had aan de linkerkant en dat hij in de dekking een aantal foutjes maakte. Het herstel van de voormalig Ajacied op 'zijn' rechtsback-positie heeft de krant ertoe doen besluiten om Dest toch een voldoende te geven. 'Hij heeft nog een lange weg te gaan', zo klinkt het.

Tenslotte beoordeelt El Desmarque de jonge verdediger met een laag cijfer. Zij geven Dest een 4 omdat hij met een fout aan de basis stond van de enige kans die Ferencváros kreeg. Hij viel daarnaast niet op en maakte een ongemakkelijke indruk aan de linkerkant. Positieve noot: volgens El Desmarque kan Dest alleen maar beter worden omdat hij nog jong is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws