'AZ heeft nog niet aangegeven dat ze het niet gaan redden met competitieduels'

'AZ heeft nog niet aangegeven dat ze het niet gaan redden met competitieduels'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 08:52wo 21-10-2020 om 08:52

De KNVB heeft nog geen verzoek tot uitstel van de wedstrijden van AZ ontvangen. De Alkmaarders hebben te kampen met een forse corona-uitbraak en moeten het donderdag in de Europa League stellen zonder dertien (!) selectiespelers.

Arne Slot heeft een selectie van zeventien man meegenomen naar Italië en komende zondag moet AZ alweer op bezoek bij ADO Den Haag. Vooralsnog is uitstel van wedstrijden in de Eredivisie nog niet aan de orde. "We hebben contact gehad met AZ, maar in eerste instantie vooral over het Napoli-verhaal", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB tegenover De Telegraaf.

Het is niet de bedoeling dat competitiewedstrijden te pas en te onpas worden verzet omdat er al vijf duels op een ander moment werden ingepland vanwege een corona-uitbraak. Of AZ in aanmerking komt voor uitstel is nog onduidelijk. "Het is voor hen nu first things first", legt Bluyssen uit. "AZ heeft nog niet bij ons aan de bel getrokken dat ze het niet gaan redden met de competitiewedstrijden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws