Slecht nieuws voor Suriname: 'Kromme regel, dus laten we er juristen naar kijken'

Slecht nieuws voor Suriname: 'Kromme regel, dus laten we er juristen naar kijken'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:39wo 21-10-2020 om 09:39

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 11:43wo 21-10-2020 om 11:43

Dean Gorré, bondscoach van Suriname, kreeg vorige week slecht nieuws van de FIFA. De wereldvoetbalbond gaf geen toestemming aan zes spelers om van voetbalnationaliteit te wisselen en voor 'De Natio' uit te komen.

De FIFA gaf wel groen licht voor acht Nederlands-Surinaamse profvoetballers die nooit jeugdinterlands voor Oranje speelden, maar wees het verzoek van ervaren spelers als Ryan Donk, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar, Mitchell Donald, Kelvin Leerdam en Miquel Nelom af. "Laat ik voorop stellen dat ik ontzettend blij ben met de jongens die erbij zijn gekomen", zegt bondscoach Gorré tegen De Telegraaf.

"Maar het wordt wel een beetje overschaduwd door het negatieve bericht dat we ook hebben gehad", gaat de voormalig profvoetballer verder. "Het probleem is de leeftijd van de spelers. Jongens als Donk en Leerdam hebben met Jong Oranje eindrondes van Onder 21-toernooien gespeeld toen ze net 22 waren. Daarom zijn die aanvragen afgewezen. Dat vind ik erg krom, want spelers van 21 of jonger die bindende interlands hebben gespeeld mogen wel nog switchen."

De Surinaamse voetbalbond laat het er echter niet bij zitten en gaat proberen om de spelers toch nog speelgerechtigd te krijgen voor de Natio. "Er zijn meer landen die hierover klagen en we hebben contact met die landen", zegt Gorré. "We laten nu juristen ernaar kijken en onderzoeken of we er iets aan kunnen doen. Door die leeftijdsgrens is dit een slechte regel, het pakt op deze manier niet goed uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Suriname

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws