Ook Wenger laat zich uit over rol Griezmann bij Barça: 'Daar moet hij spelen'

Ook Wenger laat zich uit over rol Griezmann bij Barça: 'Daar moet hij spelen'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 11:15wo 21-10-2020 om 11:15

Ook Arsène Wenger bemoeit zich met de moeizame seizoenstart van Antoine Griezmann bij FC Barcelona. De Franse aanvaller scoorde nog niet in de eerste vier duels in La Liga en werd dinsdag in de Champions League tegen Ferencváros op de bank geposteerd door coach Ronald Koeman.

Wenger maakt zich zorgen om zijn 29-jarige landgenoot, die geen schim is van de speler die hij bij Atlético Madrid was. "Dat hij niet op zijn eigen positie speelt is op de langere termijn ingewikkeld. In eerste instantie zal zo'n jongen het accepteren. Maar als hij niet aan zijn verwachtingen voldoet en hij het gevoel heeft dat hij niet zijn beste kwaliteiten kan laten zien op die plek, zal hij ontmoedigd raken", zegt de voormalig Arsenal-manager bij beIN Sports.

Wenger benadrukt dat Griezmann het best tot zijn recht komt in het centrum. "Daar moet hij spelen, want hij is zeer actief, precies in zijn passes en hij kan gevaarlijk zijn in de laatste fase met zijn doelpunten." Le Professeur heeft tegelijkertijd begrip voor de keuzes van Koeman. "Het is druk in dat gebied, omdat ook Lionel Messi daar beweegt."

Griezmann gooide onlangs zelf de knuppel in het hoenderhok. De aanvaller vertelde zich op zijn gemak te voelen bij het Franse elftal, omdat hij daar wél op zijn favoriete positie mag spelen. Koeman ging daarop om tafel met Griezmann, maar was meteen duidelijk. "Uiteindelijk ben ik degene die de opstelling maakt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar moet Griezmann spelen bij Barça?

Spits
30%
Rechtsbuiten
3%
Op tien
16%
Linksbuiten
2%
Hij past er gewoon niet...
50%
(748 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws