Derksen wuift suggestie Kieft weg: 'Twee waardeloze aankopen van Ajax'

Derksen wuift suggestie Kieft weg: 'Twee waardeloze aankopen van Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 11:34wo 21-10-2020 om 11:34

Wim Kieft verwacht dat Ajax met Atalanta Bergamo gaat strijden om plek twee in groep D van de Champions League. De oud-spits voorspelt dat Liverpool een maatje te groot is, maar sluit een nieuwe stunt van de ploeg van Erik ten Hag niet uit.

"Vorig jaar waren ze ook relatief dichtbij om de poulefase te overleven tegen Chelsea en Valencia", zegt Kieft bij Veronica Inside. "Dat zal ook nu het doel zijn. Ik zag Atalanta van de week voetballen. Dat viel ook niet mee, hoor… Het is wel een moeilijke ploeg, maar daar moet je je een beetje op gaan richten. Liverpool is iets te hoog gegrepen. Salah, Mané, Firmino, dat is een geweldig elftal."

Kieft houdt er rekening mee dat Ten Hag wat extra zekerheid inbouwt op het middenveld. "Ik vind Kudus een heel goede speler, maar die heeft nog nooit op dit niveau gespeeld. Gravenberch is achttien jaar en weinig ervaren. Ik denk dat Ten Hag wel wat defensieve zekerheid in gaat brengen met Álvarez of Martínez."

Johan Derksen ziet dat niet zitten. "Dat vind ik bijna vloeken tegen het voetbal. Die twee zijn echt waardeloze aankopen, die voegen werkelijk helemaal niets toe", stelt de analist. "Ook Martínez is toch een heel gewone voetballer? Ik zou Daley Blind wel op het middenveld willen hebben. Dat is een rustige, verstandige jongen."

Derksen verwacht evenwel dat Blind gewoon centraal achterin staat, naast Perr Schuurs. "Dat centrum is niet zo snel en niet goed in de lucht. Die krijgen het heel moeilijk. Het is op dit niveau een heel kwetsbaar centrum. Je zit met een verdediging die in de Eredivisie nauwelijks serieuze tegenstand krijgt. Ze worden morgen voor het eerst in zoveel tijd geconfronteerd met wereldtop."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws