Özil spreekt zich uit in fel statement: 'Loyaliteit is tegenwoordig ver te zoeken'

Özil spreekt zich uit in fel statement: 'Loyaliteit is tegenwoordig ver te zoeken'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 13:51wo 21-10-2020 om 13:51

Mesut Özil heeft in een persoonlijk statement hard uitgehaald naar Arsenal. De club schreef hem niet in voor de Premier League en dat zit de aanvallende middenvelder uit Duitsland helemaal niet lekker.

Özil kwam voor de uitbraak van het coronavirus nog regelmatig in actie voor The Gunners, maar sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer. Trainer Mikel Arteta is niet meer op zijn aanwezigheid gesteld en dat vindt de Duitser maar niks. 'Nadat ik in 2018 mijn nieuwe contract ondertekende beloofde ik loyaliteit naar de club waar ik van hou, Arsenal', zegt hij in een persoonlijk statement op zijn eigen sociale kanalen.

'Het doet me verdriet dat dit niet wordt erkend', gaat Özil verder. 'Ik ben er achter gekomen dat de loyaliteit tegenwoordig ver te zoeken is. Ik heb altijd geprobeerd om positief te blijven omdat er week in week uit een nieuwe kans zou komen om in de selectie te komen. Daarom heb ik me tot nu toe stil gehouden, maar ik ben echt diep teleurgesteld dat ik niet ben ingeschreven voor het nieuwe Premier League-seizoen."

De Duitser belooft zijn best te zullen doen voor The Gunners, zo lang hij in het Emirates Stadium onder contract staat. "De stad voelt nog steeds als thuis, ik heb veel goede vrienden in het team en ik voel een sterke verbinding met de club en de fans. Ik beloof jullie dat dit bericht mijn mindset niet zal veranderen: ik zal doorgaan met hard trainen en ik blijf vechten voor mijn kans. Ik zal mijn achtste seizoen bij Arsenal niet op deze manier laten eindigen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Aan wiens kant sta jij?

De kant van Özil
75%
De kant van Arsenal
25%
(1088 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws