Dest: 'Van wat ik heb ervaren, vind ik dat ik redelijk makkelijk meekan'

Dest: 'Van wat ik heb ervaren, vind ik dat ik redelijk makkelijk meekan'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:25wo 21-10-2020 om 14:25

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 14:25wo 21-10-2020 om 14:25

Sergiño Dest is blij met de warme ontvangst die hij heeft gekregen bij FC Barcelona. De negentienjarige vleugelverdediger ziet wel meteen een verschil tussen de Spaanse grootmacht en zijn oude club Ajax.

"Ik merkte eigenlijk wel meteen een verschil met Ajax. Niet hoe de spelers en trainers doen, maar een verschil in grootte", zegt Dest tegen Voetbal International. "Ajax is een fantastische club, ook een grote club in de wereld, ik heb er de helft van mijn leven rondgelopen. Maar Barça is in alles next level. Alles is groter en top geregeld. Het stadion, het trainingscomplex, de hoeveelheid personeel. Na de trainingen staan tientallen mensen voor je klaar. Allemaal specialisten in hun vakgebied. Bij Ajax ook, maar het is kleiner. Het is het verschil tussen top en wereldtop."

Dest wordt bij Barça op weg geholpen door Frenkie de Jong en Konrad de la Fuente, maar op het veld moet hij zijn eigen boontjes doppen. De Amerikaans international is tevreden over zijn start. "Van wat ik tijdens trainingen heb gezien en ervaren, vind ik dat ik toch redelijk makkelijk meekan. Maar je merkt aan alles dat het niveau hoger is dan bij Ajax. Het spel gaat sneller, maar je ziet het vooral in de kwaliteit van de spelers als het op details aankomt. Iedere aanname is bij deze voetballers gewoon goed. Waar je anders nog even een metertje hebt om iets te herstellen, is dat bij Barça niet zo."

"Je moet voortdurend scherp en gefocust zijn. Dat ben ik nu en als ik dat kan volhouden, dan komt wel goed met mij hier. Ik ben heel leergierig en kritisch op mezelf", aldus Dest, die in de laatste twee duels met Getafe en Ferencváros een basisplaats kreeg van trainer Ronald Koeman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws