PSV tegen 'light Getafe': 'Gedisciplineerd en tactisch erg sterke ploeg'

PSV tegen 'light Getafe': 'Gedisciplineerd en tactisch erg sterke ploeg'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:42wo 21-10-2020 om 14:42

Roger Schmidt vindt dat PSV stappen in de goede richting zet. De Duitse trainer van de Eindhovenaren spreekt evenwel van een 'zware wedstrijd' tegen Granada in de Europa League.

"Het is geen toeval dat ze Europa League spelen. Granada is een gedisciplineerde ploeg, die tactisch erg sterk is", reageert Schmidt op de clubsite op de vraag of Granada een 'light Getafe' is, refererend aan de duels die Ajax vorig seizoen uitvocht in de Europa League. "Ze zijn gewend om tegen grote teams te spelen in eigen de competitie."

Schmidt vindt wel dat PSV ondanks het ontbreken van de fans een thuisvoordeel heeft. "De spelers hoeven niet te reizen. We kunnen ons als groep in alle rust voorbereiden op De Herdgang. Daar komt bij kijken dat wij dit stadion kennen en de tegenstander hier nieuw is", aldus de Duitse coach, die opnieuw een beroep kan doen op Mario Götze. "Ik kan niet zeggen hoeveel duels hij gaat spelen de komende vier weken, maar hij is hersteld en klaar voor donderdag."

Schmidt vindt dat PSV stappen maakt. "Wij staan aan het begin van onze ontwikkeling, het gaat goed. We zijn nog niet perfect, maar we zijn wel op de goede weg", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Of we favoriet zijn? Moeilijk te zeggen. We zitten in een open groep. Maar tegen Granada geloof ik in een overwinning voor ons. Ik vind dat we ieder duel moeten gebruiken om een voordeel ten opzichte van de rest in de groep te krijgen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het donderdagavond bij PSV-Granada?

PSV wint
83%
Granada wint
8%
Gelijkspel
9%
(1531 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws