Ten Hag licht rollen Blind en Kudus uit: 'Is afhankelijk van positie Firmino'

Ten Hag licht rollen Blind en Kudus uit: 'Is afhankelijk van positie Firmino'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 21:09wo 21-10-2020 om 21:09

Erik ten Hag heeft voor de wedstrijd tegen Liverpool uitleg gegeven over zijn tactische keuzes. Ajax gaat het tegen de Engelse grootmacht proberen met een 4-4-2-formatie, om zo optimaal te kunnen profiteren van de zwaktes van The Reds.

Ten Hag denkt dat er vooral achterin bij Liverpool wat te halen valt. "Die laatste linie is aan veel verandering onderhevig, niet op elkaar ingespeeld en geeft ruimte weg. Ze heffen buitenspel nog wel eens op", geeft de Ajax-trainer aan voor de camera van SBS6. "We zullen ze daar onder druk moeten zetten. We willen, indien mogelijk, hoog druk gaan zetten. Dat betekent dat het achterin soms één op één komt te staan, maar we moeten wel een slot op de deur hebben. Dat hebben we met deze opstelling geprobeerd te creëren."

In de 4-4-2-formatie van Ten Hag spelen Daley Blind en Mohammed Kudus een belangrijke rol, geeft de oefenmeester toe. "Blind heeft een centrale rol. Soms speelt hij achterin, soms op het middenveld. Dat is verdedigend afhankelijk van de positie van Firmino. Hij moet opbouwend in de rug van hem lopen, soms zal hij ook moeten uitzakken."

"Kudus heeft ook een centrale rol, hij zal tussen het middenveld en de aanval spelen", aldus Ten Hag. "Maar hij moet niet tegen het verdedigende centrum van Liverpool aan gaan staan. Daar moet hij door loopacties zien te komen. Hij kan roteren met Tadic en Neres."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws