'Bij Utrecht krijg je dan de hoon van het publiek over je heen, bij Twente niet'

'Bij Utrecht krijg je dan de hoon van het publiek over je heen, bij Twente niet'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 08:19do 22-10-2020 om 08:19

Václav Cerny heeft bij FC Twente het goede gevoel gevonden dat hij bij FC Utrecht zo miste. De Tsjechische vleugelaanvaller had in de Domstad te maken met goede concurrenten en kritisch publiek, denkt Gert Kruys.

De voormalig speler van Utrecht vindt het niet gek dat Cerny het niet redde in de Galgenwaard. "Op rechtsbuiten is Gyrano Kerk de man, die is veel beter", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb het gevoel dat Cerny op links niet zo lekker uit de voeten kan. Hij is een speler die op intuïtie acties maakt, die ook wel eens mislukken. Dan krijg je de hoon van het Utrecht-publiek over je heen. Bij Twente is er geen hoon, want er is ook geen publiek."

Toch heeft Kruys het nog niet opgegeven met Cerny. Na een jaar op huurbasis in de Grolsch Veste keert hij terug bij FC Utrecht. "Hij is bij Twente direct de man op rechtsbuiten. Ik vond na afgelopen seizoen al dat het beter zou zijn als hij ergens anders vast en veel zou spelen. Wat er nu gebeurt is goed voor zijn ontwikkeling. Minuten maken. Misschien kan Cerny de rol van Kerk overnemen als die wordt verkocht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws