Brandbrief van Messi en collega-captains: 'Wij kunnen deze omgang niet tolereren'

Brandbrief van Messi en collega-captains: 'Wij kunnen deze omgang niet tolereren'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 16:53do 22-10-2020 om 16:53

FC Barcelona-aanvoerders Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué hebben een brandbrief naar het bestuur van FC Barcelona gestuurd, meldt de Spaanse krant El Mundo. Onderwerp van gesprek is de gedwongen pay cut die alle werknemers van de club moeten ondergaan.

De spelersgroep leverde eind maart al zeventig procent van zijn salaris in, om de misgelopen inkomsten van de club te compenseren. Barcelona wilde onlangs nóg eens de salarissen van zijn werknemers – zowel spelers al overige werknemers – inhouden.

Dit schoot bij enkele spelers in het verkeerde keelgat: El Mundo heeft beslag gelegd op de brief die de vier aanvoerders hebben ondertekend. 'Wij kunnen deze omgangsvormen niet tolereren', valt hierin te lezen. 'De club schendt onze rechten als werknemers door opnieuw collectief salarissen in te houden, terwijl we al een financieel gebaar gemaakt hebben.'

Barça omzeilde het probleem al door dinsdagavond de contracten van Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en – saillant genoeg – Piqué te verlengen. Een deel van hun salaris wordt ingehouden, maar dat verschil wordt gecompenseerd tijdens de extra contractjaren. Volgens recente berichtgeving in Spanje wil Barça ook de verbintenissen van Busquets, Roberto en Antoine Griezmann verlengen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws