Mooi compliment van Gattuso voor AZ: 'Zij hadden een extra motivatie'

Mooi compliment van Gattuso voor AZ: 'Zij hadden een extra motivatie'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 22:15do 22-10-2020 om 22:15

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 22:29do 22-10-2020 om 22:29

SSC Napoli-trainer Gennaro Gattuso legt zich neer bij de nederlaag tegen AZ, dat van de Italiaan een groot compliment krijgt. De Alkmaarders gingen in Napels verrassend met de zege aan de haal en dat was onnodig, zegt Gattuso. Hij vond zijn ploeg niet doortastend genoeg.

"We hadden een wedstrijd als deze niet mogen verliezen", zegt Gattuso na afloop tegen Sky Italia. "Het balbezit was goed, maar niet als we zo steriel spelen. We hebben de tegenstander gekieteld, in plaats van dat we ze pijn deden. "Ik heb een aantal goede dingen gezien in de eerste helft, maar daarna vond ik ons te voorspelbaar. Zo verliezen mag niet gebeuren."

AZ miste dertien spelers door de coronacrisis. Gattuso denkt dat de ploeg van Arne Slot daarom extra gemotiveerd was. "AZ had een extra motivatie, omdat ze door corona een aantal spelers moesten missen. Ik heb ze nog nooit met zoveel vastberadenheid en passie zien verdedigen als vandaag."

"We kunnen ons niet meer van dit soort fouten veroorloven", gaat Gattuso verder over Napoli. "Misschien hebben we na de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo teveel complimenten gehad, ik weet het niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws