Ziyech staat volledig achter Van Basten-sneer: 'Zo dacht ik er gewoon over'

Ziyech staat volledig achter Van Basten-sneer: 'Zo dacht ik er gewoon over'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:55vr 23-10-2020 om 08:55

Hakim Ziyech staat  vier jaar na dato nog helemaal achter zijn uitspraken over Marco van Basten. Hij noemde de oud-spits 'een mooie naam, maar geen toptrainer'.

In een interview met The Guardian wordt Ziyech geconfronteerd met zijn teksten uit 2016. "Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat-ie er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen", zei hij destijds tegen de Volkskrant. "Maar als je mensen kent of een grote naam hebt, kom je altijd wel weer aan de bak. Bij mij telt kwaliteit."

"Het was gewoon hoe ik erover dacht", reageert de miljoenenaankoop van Chelsea nu. "Ik ben niet bang om mijn mening te geven, neem geen blad voor de mond. Wat ik voel, zeg ik ook. Ze moeten ermee omgaan zoals ermee om willen gaan. Uiteindelijk heb ik altijd geloofd in mijn eigen kwaliteiten."

Ziyech maakte de afgelopen vier jaar indruk in het shirt van Ajax, al had hij aanvankelijk een moeizame relatie met de achterban. Ook bleef een buitenlandse transfer lang uit. "Het maakt me niet uit wat andere clubs of mensen van mij denken. Als je presteert op het veld, bepalen clubs wel of ze je willen kopen of niet. Ik heb niets overhaast en heb ook de tijd genomen om mezelf te verbeteren, te leren en te groeien als mens."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws