'KNVB heeft nieuws voor clubs: uitslagen testen duren langer door tweede analyse'

'KNVB heeft nieuws voor clubs: uitslagen testen duren langer door tweede analyse'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 09:53vr 23-10-2020 om 09:53

Alle positieve tests die spelers in het betaald voetbal afleggen worden per direct nog een keer geanalyseerd. Dat heeft de KNVB aan de clubs laten weten. De bond wil op die manier voorkomen dat er vals-positieve gevallen voorkomen.

Bij de clubs is de onrust vaak groot rond corona-tests en neemt het vertrouwen in de kwaliteit van de test steeds meer af. De KNVB heeft dan ook besloten om alle positieve tests per direct nogmaals te laten analyseren om op die manier dat er onnodig zorgen ontstaan. Dat weet het Algemeen Dagblad. Zo kunnen de zogenaamde vals-positieve gevallen verminderd worden.

De voetbalbond wil meedenken met de clubs en heeft daarom besloten om een extra check in het systeem in te bouwen. "Wij vinden dat er alles aan gedaan moet worden om het aantal foutieve uitslagen zo laag mogelijk te houden", laat een woordvoerder weten.

De tweede analyse gaat wel meer tijd kosten. Dat betekent dat een definitieve uitslag voor selectie, spelers en personeel dat in aanraking komt met spelers langer op zich laat wachten. Binnen een paar weken moet dat probleem verholpen zijn, want volgens het AD gaat testbedrijf Eurofins binnen een paar weken een nieuw laboratorium in Nederland gebruiken. Daarmee wordt het proces versneld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws