Koeman: 'Hij wordt een ster en wij gaan hem helpen om één van de beste te worden'

Koeman: 'Hij wordt een ster en wij gaan hem helpen om één van de beste te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 14:18vr 23-10-2020 om 14:18

Ronald Koeman denkt dat Ansu Fati één van de beste spelers ter wereld kan worden. De trainer van Barcelona hoopt dat hij zijn pupil goed kan begeleiden, zodat hij zijn belofte in de toekomst kan gaan waarmaken.

Barcelona heeft de selectie verjongd en dat is goed nieuws gebleken voor spelers als Fati en Pedri. "De leeftijd van de speler is niet belangrijk, hun prestaties zijn dat wel", zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan El Clásico, die zaterdagmiddag gespeeld zal worden. "Ze ontwikkelen zich erg snel en het is dan ook goed dat we het team hebben verjongd. Ze verdienen het om veel minuten te maken."

Vooral Fati, de 17-jarige aanvaller met roots in Guinee-Bissau, kan Koeman wel bekoren. "Hij speelt veel bij ons, doet het goed in het nationale team en zal een ster worden", steekt de oefenmeester de loftrompet. "Dan moet hij wel hard werken. We gaan hem helpen om één van de beste ter wereld te worden en dat doen we ook bij de rest van onze jeugdige spelers."

Tot dusver kwam de Spaans international in vier competitiewedstrijden namens Barcelona al tot drie goals. Ook maakte hij een doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros en maakte hij een fraaie goal in zijn debuutwedstrijd voor La Roja.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws