'Zidane moet ontslag vrezen: Koeman heeft lot van Real Madrid-trainer in handen'

'Zidane moet ontslag vrezen: Koeman heeft lot van Real Madrid-trainer in handen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 07:35vr 23-10-2020 om 07:35

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 11:41vr 23-10-2020 om 11:41

Zinédine Zidane heeft snel resultaten nodig met Real Madrid. L'Équipe uit Frankrijk en het Spaanse TVE melden dat de Franse trainer bij De Koninklijke na twee blamages zwaar onder vuur ligt. Ontslag is niet uitgesloten.

'Donkere wolken pakken zich samen boven Zidane richting El Clásico tegen FC Barcelona', schrijft L'Equipe. Na de nederlagen in eigen huis tegen La Liga-promovendus Cádiz (0-1) en Shakhtar Donetsk in de Champions League (2-3), móét de Franse succestrainer komende zaterdag presteren in El Clásico.

Zidane is zich bewust van de zorgwekkende situatie, klinkt het. Door zijn jarenlange ervaring in Madrid weet hij dat voorzitter Florentino Pérez niet zal aarzelen om hem te ontslaan als de sportieve crisis niet wordt opgelost. Zidane 'bereidt zich voor op het ergste' als Real verliest van Barça en vier dagen later ook van Borussia Mönchengladbach.

Sinds zijn terugkeer bij Real Madrid in maart 2019 heeft Zidane niet zo zwaar onder druk gestaan. Hij weet zich nog wel gesteund door de kleedkamer. Na afloop van de beschamende nederlaag tegen Shakhtar Donetsk nam Zidane alle verantwoordelijkheid op zich.

Zidane leidde Real Madrid in twee periodes naar twaalf prijzen: drie keer de Champions League, twee keer het Spaanse kampioenschap, twee keer het WK voor clubs, twee keer de Europese Supercup en twee keer de Spaanse Supercup.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de houdbaarheidsdatum van Zidane bij Real Madrid verstreken?

Ja
43%
Nee
57%
(1550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws