EK-ticket is binnen voor Oranje Leeuwinnen: walk-over tegen weerloos Estland

EK-ticket is binnen voor Oranje Leeuwinnen: walk-over tegen weerloos Estland

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 21:20vr 23-10-2020 om 21:20

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 21:21vr 23-10-2020 om 21:21

Als een verrassing komt het niet, maar de Oranje Leeuwinnen hebben een ticket voor het EK van 2022 in Engeland bemachtigd. Een overwinning tegen Estland was voldoende. Na negentig minuten spelen in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen stond er een 7-0 stand op het scorebord.

De vrouwen van Oranje hadden aan één helft al voldoende om het EK-ticket veilig te stellen. Daniëlle van de Donk had na een kwartier voetballen al twee treffers achter haar naam staan en vanaf dat moment konden de Oranje Leeuwinnen het duel op cruise control uitspelen.

Al voor rust stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Jackie Groenen maakte na wel heel hachelijk verdedigen achterin bij Estland de 3-0, Sherida Spitse maakte er vanaf de penaltystip 4-0 van.

Na de rust ging de voet wat van het gaspedaal bij de Oranje Leeuwinnen. Jackie Groenen maakte halverwege de tweede helft haar tweede treffer van de avond. Vlak voor tijd werd de voorsprong nog wat verder uitgebouwd. Aniek Nouwen zorgde met een knappe kopbal voor de 6-0, haar eerste treffer in het shirt van Oranje. Niet veel later maakte ook Katja Snoeijs haar eerste treffer voor de Oranje Leeuwinnen. Zij bepaalde de eindstand op 7-0.

Door de overwinning zijn de Oranje Leeuwinnen verzekerd van een EK-ticket. De dames wonnen alle acht de kwalificatiewedstrijden en kunnen daardoor niet meer achterhaald worden door de nummer twee, Rusland. Het doelsaldo van Oranje is indrukwekkend: in de acht wedstrijden werd het net 35 keer gevonden, terwijl er maar 3 doelpunten geïncasseerd werden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws