PSV vreest voor nieuwe testronde: 'Virus is niet weg te houden uit het voetbal'

PSV vreest voor nieuwe testronde: 'Virus is niet weg te houden uit het voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:55za 24-10-2020 om 10:55

Roger Schmidt heeft zijn spelers nogmaals op het hart gedrukt om zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Er is sprake van een uitbraak van het virus bij PSV en de Duitse oefenmeester hoopt het in de kiem te kunnen smoren.

Spelers krijgen strenge instructies vanuit de Eindhovense club om ervoor te zorgen dat de kans op besmetting laag blijft. "We geven ze aan om thuis te blijven en alleen van de club naar huis te gaan", vertelt Schmidt in het Eindhovens Dagblad. "Al heel lang geldt het advies om gesloten ruimtes waar veel mensen zijn te mijden. Ook op ons trainingscomplex zelf hebben we strikte regels."

Dat betekent dat de PSV'ers samen mogen trainen, maar binnen op afstand met maximaal drie personen aan een tafel mogen zitten. Ook werken veel medewerkers vanuit huis. "Onze spelers hebben nu het voetbal en hun familie thuis", zegt de trainer van de Eindhovenaren. "De rest van de tijd zijn ze niet met mensen samen die hen aan kunnen steken."

Toch vreest Schmidt voor een grotere uitbraak. Zaterdag worden de uitslagen van een nieuwe testronde bekend. "De getallen lopen nu snel op en het is denk ik heel duidelijk dat het virus niet weg te houden is uit het voetbal. De regels zijn daarom heel duidelijk. Spelers moeten afstand houden, mondkapjes dragen en nergens heen gaan waar meerdere mensen in een gesloten ruimte zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws