Afellay bespreekt 'beruchte middag' in Eindhoven: 'Toen zijn we er op gaan jagen'

Afellay bespreekt 'beruchte middag' in Eindhoven: 'Toen zijn we er op gaan jagen'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:49za 24-10-2020 om 11:49

Ibrahim Afellay denkt met plezier terug aan 24 oktober 2010, zaterdag exact tien jaar geleden. Op die dag won PSV in eigen huis met 10-0 van Feyenoord en de aanvallende middenvelder stond in de basis bij de Eindhovenaren.

De media-afdeling van PSV pakt uit met verhalen over de bewuste wedstrijd en dat begrijpt Afellay wel. "Het is een resultaat dat je altijd bij zal blijven", zegt de 34-jarige Utrechter tegen de NOS. "Met oud-ploeggenoten heb je het er nog wel eens over. 'Weet je nog, die beruchte middag?' En dan komen de verhalen en herinneringen."

Eén van die herinneringen behelst de rode kaart die Kelvin Leerdam na 35 minuten kreeg. "We zijn natuurlijk wel in het zadel geholpen", erkent Afellay. "Maar vanaf het moment dat het 7-0 werd scandeerde het publiek 'tien, tien, tien' en was er veel vermaak. Toen zijn we er echt naar op jacht gegaan."

Dat was niet om Feyenoord te vernederen, wil de spelmaker graag nog even benadrukken. "Als je in de wedstrijd zit, denk je niet na of je de tegenstander wel of niet aan het vernederen bent. Je kunt het publiek veel goals geven, dan moet je dat niet nalaten. Een topper tussen PSV en Feyenoord die in 10-0 eindigt, dat gaat nooit meer gebeuren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws