Tien jaar na de beruchte 10-0: 'Voor mij verleden tijd, daar wil ik het bij laten'

Tien jaar na de beruchte 10-0: 'Voor mij verleden tijd, daar wil ik het bij laten'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:17za 24-10-2020 om 10:17

Zaterdag is het precies tien jaar geleden dat PSV in het Philips Stadion met 10-0 van Feyenoord won. Rob van Dijk, die destijds onder de lat stond bij de Rotterdammers, wil niet meer terugdenken aan die bewuste zondag.

De nu 51-jarige Van Dijk wil niet te veel zeggen als hij door de NOS wordt gebeld om over de nederlaag te vertellen. "Het is een smet op mijn carrière en ik heb het diep weggestopt", laat de voormalig doelman uit Voorhout optekenen. "Ik heb twintig jaar gevoetbald, maar word nog elk jaar over deze wedstrijd gebeld. Het is nu tien jaar geleden, voor mij is het verleden tijd. Daar wil ik het graag bij laten."

Na 35 minuten kwamen de Rotterdammers met tien man te staan na een rode kaart voor Kelvin Leerdam. In de rust staat PSV met 2-0 voor, maar in de tweede helft gaat het hard. De teller stopte uiteindelijk op tien: een ongenadig harde vernedering van de Rotterdammers, die in de rest van de voetbaljaargang onder trainer Mario Been geen potten konden breken. Uiteindelijk eindigden ze als tiende op de ranglijst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws