Eerste kritiek op Koeman, woord crisis valt in Barcelona: 'Wisselde uit wanhoop'

Eerste kritiek op Koeman, woord crisis valt in Barcelona: 'Wisselde uit wanhoop'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 08:50zo 25-10-2020 om 08:50

Ronald Koeman verloor zijn eerste Clásico als trainer van FC Barcelona zaterdag met 1-3 van Real Madrid. De Nederlander gaat na afloop niet helemaal vrijuit in de Spaanse media, die onder meer zijn wisselbeleid in twijfel trekken.

'Ronald Koeman kreeg een reminder dat een legendarische carrière als trainer niet altijd een garantie is voor een zachte landing als trainer, aangezien zijn Barcelona aan de verkeerde kant van de score stond tegen Real Madrid', opent AS. 'Zoals Sergio Ramos zei: na twee nederlagen is het crisis bij Real Madrid. Dat is nu wellicht ook het geval voor Koeman. De laatste keer dat Barça twee keer op een rij verloor in Spanje was in 2016.'

Volgens Marca greep Koeman maar matig in. 'De Nederlandse coach gokte op de jongelingen Ansu Fati en Pedri met Lionel Messi in de aanval. Hij was laat met het doorvoeren van zijn eerste wissels in de 80e minuut.' Volgens de grootste sportkrant van Spanje maakte het penaltymoment het verschil. 'In een klap verhuisde de Bernabéu-crisis naar Camp Nou. Dat is verrassend na de goede start van Koeman, maar Barça is niet solide en verdedigend niet constant. En Messi is niet zo doorslaggevend als voorheen', somt Marca de problemen op.

Diario Sport roemt de moed van Koeman om met tieners Ansu Fati, Sergiño Dest en Pedri te beginnen tegen Real Madrid. 'Het was echter verrassend dat hij ondanks de geringe inbreng van Pedri niet eerder naar een alternatief zocht.' Pas in de slotfase vielen Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Trincão in. 'Zijn wissels aan het eind leken meer ingegeven uit wanhoop dan een zorgvuldig uitgedokterd plan', luidt de kritiek.

Barcelona bezet door de nederlaag op dit moment slechts de twaalfde plek in Spanje, al speelden de Catalanen één of zelfs twee duels minder dan veel andere teams. 'De situatie van Barça in La Liga begint enigszins zorgwekkend te worden. De ploeg pakte slechts één van de maximale negen punten in de laatste drie duels. Die trend moet worden omgebogen', aldus Sport.

Tegelijkertijd benadrukt de Catalaanse sportkrant dat Barça in een overgangsfase zit onder Koeman. 'Al was het elftal van zaterdag niet zo anders dan vorig jaar. Maar er is tijd om dit te herstellen, want de wil en het karakter zijn er. Koemans Barça werkt hard, zet meer druk en durft meer dan voorheen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws