Geen 'tussenstap' na vertrek bij Ajax: 'Wel mooi podium om jezelf te laten zien'

Geen 'tussenstap' na vertrek bij Ajax: 'Wel mooi podium om jezelf te laten zien'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 09:16zo 25-10-2020 om 09:16

Sven Botman is blij met zijn uitmuntende start bij Lille. 'Le LOSC' is nog ongeslagen in de Ligue 1 en kan zondag in het duel met OGC Nice zelfs de koppositie overnemen van Paris Saint-Germain.

"Ik wist dat Lille vertrouwen in mij had, dat ik een potentiële basisspeler zou zijn. Maar het is wel een nieuw land, een andere stad en een nieuwe competitie. Dat alles nu direct op z'n plaats lijkt te vallen, is alleen maar mooi", vertelt de twintigjarige Botman, die voor acht miljoen euro overkwam van Ajax, aan Voetbal International.

Botman is bij Lille de opvolger van Gabriel Magalhães, die afgelopen zomer een toptransfer naar Arsenal maakte. Ook Victor Osimhen verdiende bij de Franse club een overstap naar Lille. Toch weigert de Nederlander zijn nieuwe werkgever als springplank te zien. "Nee, je mag het geen tussenstap noemen. Dan weet je niet hoe groot de voetbalclub Lille is."

"Dit is een Franse topclub", vervolgt de centrale verdediger. "Kijk naar het stadion, de selectie, de resultaten. Bovendien spelen we Europees. Wat wel klopt, is dat Lille een mooi podium biedt om jezelf te laten zien. Je speelt in een sterke competitie bij een goede club. Als je in Frankrijk kan overleven, dan lukt dat overal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws