Nijhuis countert 'heel erg kwade' Schmidt: 'Valt niet meer mee te praten'

Nijhuis countert 'heel erg kwade' Schmidt: 'Valt niet meer mee te praten'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 17:34zo 25-10-2020 om 17:34

Roger Schmidt was na het laatste fluitsignaal bij Vitesse - PSV niet meer voor rede vatbaar. Dat verklaart scheidsrechter Bas Nijhuis, die op advies van video-arbiter Danny Makkelie besloot de late penalty voor PSV terug te draaien.

Nijhuis dacht dat Jorrit Hendrix 'met twee handen werd weggeduwd' door Vitesse-verdediger Eli Dasa. "Honderd procent strafschop", deelt hij zijn gedachten bij FOX Sports. Makkelie zei dat er contact was, maar niet met de handen. "Dan heb je als scheidsrechter de beslissing dat je die situatie nog eens terug wil zien en je zeker wil weten dat je goed zit. Als ik het dan terugzie, vind ik het geen penalty."

Na afloop stormde Schmidt op de scheidsrechter af om verhaal te halen. "Hij was om twee dingen heel erg kwaad", vertelt Nijhuis. "Eerst omdat ik de bal na het strafschopmoment teruggaf aan de doelman. Maar dat is de regel. Die kennen ze kennelijk niet. Geeft niet, het is ook een lastige regel."

"En hij vond dat het niet honderd procent een fout was, dus ik had niet naar de zijkant moeten komen. Maar ik heb dus iets anders gezien dan daadwerkelijk is gebeurd", vervolgt hij. Schmidt zei later in de catacomben dat Nijhuis hem geen uitleg gaf en zelfs dreigde met een gele of rode kaart. "Ik heb hem uitleg gegeven, zelfs nog in het Duits. Maar de emoties waren zo hoog, dat ik dacht: daar valt niet meer mee te praten."

Nijhuis begrijpt de woede van Schmidt wel. "Heel goed zelfs, vooral op zo'n beslissend moment. Dan zijn emoties hoog. Maar dit is het protocol. Achteraf ben ik blij dat ik ben gaan kijken. Dit zijn beslismomenten, ook voor het einde van het seizoen. Hier praat men over, dus dit zijn belangrijke penalty's", besluit de Tukker.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Was het een penalty?

Ja
44%
Nee
56%
(4001 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws