Boze Schmidt haalt verhaal bij Nijhuis: 'Hij vroeg of ik geel of rood wilde'

Boze Schmidt haalt verhaal bij Nijhuis: 'Hij vroeg of ik geel of rood wilde'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 17:09zo 25-10-2020 om 17:09

Laatste update: zondag 25 oktober 2020 om 17:15zo 25-10-2020 om 17:15

PSV-trainer Roger Schmidt is boos op scheidsrechter Bas Nijhuis. In zijn ogen had de 2-1 van Lois Openda afgekeurd moeten worden en had de gegeven strafschop in blessuretijd moeten blijven staan. PSV ging zondagmiddag onderuit in Arnhem.

Schmidt vindt dat de 2-1 van Vitesse niet had mogen tellen. "Weet je zeker dat het geen buitenspel was? Ik weet het niet zeker. Als ik dit zie, is het buitenspel voor mij", zegt Schmidt bij FOX Sports. De Duitser ziet op beelden hoe Openda ogenschijnlijk buitenspel staat, de VAR greep echter niet in.

"De schouder en het hoofd van de speler staan ook voorbij de lijn, het is niet zó duidelijk zoals het bij de strafschop van ons wel was. Het waren erg ongelukkige beslissingen voor ons", zegt Schmidt.

Nijhuis gaf PSV in de blessuretijd een strafschop, maar draaide die op advies van VAR Danny Makkelie terug.  "Ik ben nog steeds boos. Hij stond vijf meter bij de situatie vandaan. Als het echt een honderd procent foute beslissing is, moet hij de beslissing terugdraaien. Dit is niet honderd procent fout. Ik vroeg hem of hij de regels wel kende, maar het enige wat hij vroeg was of ik een gele of rode kaart wilde. Dat is het enige dat hij zei."

PSV moest het tegen Vitesse zonder een aantal besmette spelers doen, onder wie aanvoerder Denzel Dumfries. Schmidt wil van excuses echter niets weten. "We willen nu niet klagen omdat we spelers missen. Ik ben erg tevreden over de spelers die we hebben. We hadden nu twee keer pech en zijn nu teleurgesteld, maar kijken uit naar de volgende wedstrijd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

PSV heeft terecht verloren

Ja
74%
Nee
26%
(3269 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws