Ernstige zorgen bij PSV: 'Wat als er een speler op de intensive care komt?'

Ernstige zorgen bij PSV: 'Wat als er een speler op de intensive care komt?'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 21:23zo 25-10-2020 om 21:23

Roger Schmidt vreest al voor de volgende testronde bij PSV, die voor maandag op het programma staat. De Duitse oefenmeester maakt zich zorgen over zijn spelers, hun familie en hoe het profvoetbal op deze voet verder moet.

Na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Vitesse ging het op de persconferentie niet alleen over de arbitrage, maar ook over de uitbraak van het coronavirus in de PSV-selectie. "Je moet als trainer niet teveel nadenken over dingen waar je geen invloed op hebt, maar ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie", tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Schmidt.

De Duitser kan er soms wel eens moedeloos van worden. "Op dit moment hebben onze spelers geen symptomen gehad. Wat gebeurt er als één van ons ziek wordt, in het ziekenhuis komt en op de intensive care komt? Denken we dan nog altijd dat we verder moeten gaan met voetballen? Het baart me zorgen. Op het moment breidt het virus zich in onze ploeg volledig oncontroleerbaar uit. We doen alles wat we kunnen en toch krijgen we weer nieuwe gevallen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws