Ten Hag stelt officieel Ajax-debuut uit: 'Heeft een reden, zijn tijd komt wel'

Ten Hag stelt officieel Ajax-debuut uit: 'Heeft een reden, zijn tijd komt wel'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 07:20ma 26-10-2020 om 07:20

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 07:35ma 26-10-2020 om 07:35

Eén speler van Ajax zal een ietwat teleurgesteld over hebben gehouden aan de krachttoer van Ajax bij VVV-Venlo: Kenneth Taylor mocht niét zijn Eredivisie-debuut maken. Erik ten Hag gaf de voorkeur aan Klaas-Jan Huntelaar, verklaart de trainer in De Telegraaf.

'Het leek in De Koel een abc’tje om Taylor zijn Eredivisie-debuut te laten maken', schrijft De Telegraaf. De achttienjarige middenvelder kwam vrijdagavond niet in actie kwam voor Jong Ajax tegen MVV (1-5), omdat hij een dag later tegen VVV op de bank zou zitten bij de hoofdmacht. Ten Hag besteedde zijn vijf wisselmogelijkheden echter aan Quincy Promes, Lisandro Martínez, Zakaria Labyad, Edson Alvarez en Huntelaar.

"Alles heeft zijn reden, want ik kan er natuurlijk maar vijf wisselspelers inbrengen", verklaart Ten Hag. "Kenneth heeft de afgelopen tijd veel gespeeld en Klaas-Jan, bijvoorbeeld, kan ik niet in Jong Ajax laten spelen, terwijl die in het verdere verloop van het seizoen wel heel belangrijk kan worden. Dit was dan ook een gelegenheid om hem te brengen. Kenneth zijn tijd komt wel. Hij is natuurlijk nog heel jong. Maar als hij zo doorgaat, komt het (Eredivisie-debuut, red.) vanzelf."

'Ten Hag geen echte Ajacied'
Valentijn Driessen plaatst in De Telegraaf vraagtekens bij het besluit van Ten Hag om Taylor niet te laten debuteren. 'Het had het plaatje compleet gemaakt. Dit gebrek aan inlevingsvermogen onderstreept dat Ten Hag geen echte Ajacied is', schrijft hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws