'Klaassen houdt het heel simpel bij Ajax en dat maakt hem eigenlijk zo goed'

'Klaassen houdt het heel simpel bij Ajax en dat maakt hem eigenlijk zo goed'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 10:38ma 26-10-2020 om 10:38

Davy Klaassen was volgens Ben Wijnstekers de grote uitblinker bij Ajax afgelopen zaterdag. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 13-0 van VVV-Venlo en de voormalig Feyenoorder had vooral lof voor Klaassen.

Ajax wist maar niet van ophouden en trof uiteindelijk dertien keer het doel in De Koel. "En Klaassen was daarbij de regisseur op het middenveld", laat Wijnstekers optekenen in De Telegraaf. "Hij stuurt iedereen aan en staat positioneel bijna altijd goed. Daardoor kunnen zijn medespelers meer risico nemen, waardoor zij ook weer beter in hun kracht komen te spelen."

De voormalig verdediger van Feyenoord denkt dat alle fans van Ajax nu wel om zijn. "Sommigen waren na zijn komst wat sceptisch, maar Davy is echt een speler die iedere ploeg goed kan gebruiken. Klaassen is eigenlijk zo goed, door het heel simpel te houden."

Ook de prestatie van Daley Blind kon op goedkeuring rekenen van Wijnstekers. "Knap hoe goed die jongen terugkomt na een periode waarin hij met gezondheidsproblemen te maken had. Daar heb ik echt respect voor. Het is geweldig om te zien hoe Blind alles neerzet. Hij heeft tactisch overzicht, assisteert op het middenveld en beschikt over een uitstekende pass."

Het volledige elftal van de week van rapporteur Wijnstekers: Pasveer; Van Ewijk, Bazoer, Blind, Haps; Klaassen, Ramselaar, Midtsjö; Tadic, Traoré, Strand Larsen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws