'Ik had het er met Klaassen over, we waren op zoek naar een monsterscore'

'Ik had het er met Klaassen over, we waren op zoek naar een monsterscore'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 08:15zo 25-10-2020 om 08:15

Daley Blind begrijpt dat de 0-13 nederlaag pijn doet bij VVV-Venlo, maar daar kon Ajax geen rekening mee houden. De verdediger stelt dat de Amsterdammers nadrukkelijk op zoek waren naar een monsterscore.

"Natuurlijk is het niet leuk als je je inbeeld in de tegenstander. Maar je hebt het er weleens over dat wij het soms in wedstrijden een beetje laten lopen", reageert Blind bij FOX Sports. "Je zag hoe gretig de ploeg was. Na elke goal zag je hoe hongerig we waren om door te gaan. Het is natuurlijk niet leuk voor de andere partij, maar op dit soort momenten heb je geen medelijden."

Blind wist niet dat Ajax zaterdagmiddag in De Koel op weg was naar de grootste Eredivisie-zege ooit. Het oude record was ook in handen van de Amsterdammers, een 12-1 overwinning op Vitesse in 1972. "Ik had het er in het veld wel over met Davy Klaassen. Zou dit een record zijn? We waren op zoek naar een monsterscore", glundert de maker van de 0-8.

Blind maakte na het duel met Liverpool ook in Limburg een sterke indruk. "Ik kan wel zeggen dat ik hiernaartoe heb moeten groeien. Er zijn wel hobbels geweest, maar ik had de steun van mijn vrouw en vrienden en de mensen bij de club. Zij hebben me de tijd gegeven om terug te komen op het niveau dat ik nastreef. Ik voel me gewoon weer ontzettend goed. Laten we hopen dat het zo blijft en ik me goed blijf voelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws