Go Ahead weigert 'Ajax-uitslag' neer te zetten: 'Ajax deed het niet, wij wel'

Go Ahead weigert 'Ajax-uitslag' neer te zetten: 'Ajax deed het niet, wij wel'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 22:59ma 26-10-2020 om 22:59

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 23:02ma 26-10-2020 om 23:02

Go Ahead Eagles vond het in de tweede helft welletjes tegen NAC Breda. Het zwaar gehavende NAC was rijp voor de slacht, maar de thuisploeg vond 6-0 genoeg. Een 'Ajax-uitslag' zat er niet in.

Go Ahead stond na negentien minuten al met 5-0 voor en kort na rust werd het 6-0. Aanvoerder Jeroen Veldmate zag dat het zondag al lekker liep op de training van Go Ahead. "Ik zei tegen iemand: misschien is dit wel. Het is een goede overwinning", zegt Veldmate tegen FOX Sports.

Dat NAC geteisterd wordt door corona doet Veldmate verder weinig. Het is voor hem geen reden om rustig aan te doen. "We wisten het van tevoren, maar we moeten gewoon voetballen. Ik kijk naar onszelf en dan zie ik leuke dingen staan en jongens prima voetballen. Of dat nou tegen een gehavend NAC is of niet, daar hecht ik minder waarde aan."

Toen het na negentien minuten al 5-0 stond kwamen de dubbele cijfers dichtbij, maar Go Ahead trapte in de tweede helft op de rem. "Ajax deed het niet, wij deden het inderdaad wel een beetje", zegt Veldmate over de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax (0-13) van zaterdag.

"Het zit misschien een beetje in de mens. Wij zijn dit ook niet gewend, hè? We hebben vrijdag een pittige pot gespeeld en nu moesten we weer. Zaterdag mogen we weer, want de competitie is voor ons het allerbelangrijkste. Misschien had het daarmee te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws