Steijn is pislink na NAC-slachtpartij en slaat terug naar Go Ahead-captain

Steijn is pislink na NAC-slachtpartij en slaat terug naar Go Ahead-captain

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 23:43ma 26-10-2020 om 23:43

Maurice Steijn is pislink na de nederlaag van NAC Breda bij Go Ahead Eagles. Zijn ploeg trad gehavend aan in de TOTO KNVB Beker en kreeg met 6-0 klop op de Adelaarshorst. Dat eerste wil Steijn echter niet als excuus gebruiken.

Steijn zag tot zijn grote schrik hoe NAC al na negentien minuten met 5-0 achters stond. "Wat ik dacht? Ingrijpen. Als je zo verdedigt.. Er is geen enkel excuus. We kunnen zeggen dat we veel blessures en zieken hebben, maar hoe wij dit weggeven heeft niets met betaald voetbal te maken", zegt Steijn tegen FOX Sports.

"Als het al 5-0 is moet je ingrijpen en de schade beperkt houden. Dat hebben we gedaan. We zijn met vijf verdedigers gaan spelen. We hadden niet de intentie om een doelpunt te maken, maar om een monsterscore te voorkomen."

NAC miste tegen Go Ahead maar liefst elf spelers. Steijn kon niet anders dan zijn bank vullen met talenten. "Wij zijn hier naartoe gegaan om er het beste van te maken. Dit is ook de beste ploeg die ik had. Ik had vijf debutanten van O21 op de bank zitten. Ik vind dat de ploeg het niet goed heeft gedaan, een feit. De jongens kunnen er ook niets aan doen dat we geteisterd zijn door het coronavirus en blessures hebben."

"Het werk blijft leuk, omdat je er het beste van wil maken. Deze ongelooflijke knak die we hebben gekregen door wat ons is overkomen moet ons mentaal sterker maken. De competitie is nog heel lang en ik kan elke dag hopen dat spelers terugkomen en gezond blijven. Dat geldt niet alleen voor mijn spelers, maar alle spelers in het betaalde voetbal. Dat is mijn grootste zorg nu."

Veldmate
Go Ahead-captain Jeroen Veldmate gaf na afloop toe dat zijn ploeg in de tweede helft rustig aan deed. Maar Steijn weerlegt dat. "Ik weet niet of ze dat deden. Volgens mij hebben ze tot het laatste moment geprobeerd om extra doelpunten te maken, ook met het inbrengen van Mulenga. Dus dat is onzin wat hij zegt", zegt Steijn geïrriteerd.

"Ik heb de wedstrijd toch gezien? Ze hebben de bal alleen de laatste twee minuten rondgespeeld, maar tot de 87e minuut hebben ze geprobeerd om doelpunten te maken. Ze kwamen er alleen niet doorheen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Go Ahead had voor dubbele cijfers moeten gaan

Ja
56%
Nee
44%
(1597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws